Îmanları mikroplanmış kimseler, Kur’ânî tâlimatlar arasında nefislerine zor gelenleri, emekliye ayırmaya çalışıyorlar. Adına tarihselcilik deniliyor. Hâşâ; “Bu âyetler o zamanı bağlar.” diyerek Kur’ân’ın hükmünü iptal etmeye kalkışıyorlar. “Bu hükümler milâdî yedinci asrın şartlarına göre inmiştir.” diyorlar. Hâlbuki Kur’ân-ı Kerîm son kitap, Peygamber Efendimiz son peygamber, O’nun getirdiği dînin hükümleri de kıyamete kadar cârî hükümlerdir.
DevamıGünlük Arşiv: 23 Aralık 2022
Üzerinizde manevi necaset olabilir…
Necasetten taharet ne demektir? Namazın şartlarından biridir. Namaz kılan kişinin elbisesi ve namaz kıldığı yerin necis sayılan şeylerden temizlenmiş olmasıdır. Bu maddi necasetin temizliğidir. Allah’ın huzuruna çıkan kişinin maddi necasetten yani gözle görülen necasetten uzak durması gerekir. Allah Teâlâ, Hazreti Musa aleyhis selam ile Tûr Dağı’nda konuştu. Ona dedi ki: “Ben senin Rabbinim. …
DevamıNamaz ilaç gibidir…
Farz edelim ki -Allah Teâlâ muhafaza eylesin- çok ciddi bir rahatsızlık geçirdiniz. Güvendiğiniz, işinin ehli doktorunuz size diyor ki: “Bakın beyefendi/ veya hanımefendi! Şimdilik iyileştiniz, fakat çok riskli bir durumunuz var. Şu ilaçları, vaktinde ve şu tarife göre, ömrünüz boyunca kullanacaksınız. Sakın ihmal etmeyin. Yolculukta, cenazede, düğünde vs. yani her …
DevamıSahabeleri yeteri kadar tanıyor muyuz?
Peygamber Efendimiz’in sahâbesi/ arkadaşları onun getirmiş olduğu dini kabul edip bu dinin isteklerini tereddütsüz olarak yaşamak suretiyle model olan şahsiyetler olarak tanımlanabilir. Bu insanlar arasından kahramanlar, hukukçular, eğitimciler ve devlet adamları çıktı. Bu insanların bedevîlikten, algı düzeyinin yükseldiği seçkin bir şahsiyet düzeyine çıkmalarının temelinde Allah’a yönelişleri, Peygambere gönülden bağlılıkları ve Kur’an’ın maksadını kavramaları bulunmaktadır.
DevamıAllah’ın hükümlerini kimler umursamaz?
Cihad, Allah celle celalüh'ün dinini mahkûmiyetten kurtarma, kötülüklere karşı zamanın fıkhına göre karşı koyma; tüm güzelliklerin varlığını devam ettirip kötülüklerin yok olması için fıkıhlı, ilkeli, kadrolu, ahlaklı ve plânlı bir şekilde çaba ve gayret sarf etmedir.
Devamı