28 Şubat 1997. Karabulutların kabus gibi çöktüğü, kara günlerin başlangıç günü. Unutulmaz acı hatıraların yaşandığı gün. O günlerden payımıza düşen bazı hatıraları acı tebessümlerle hatırlıyoruz. Günlerin yıl, yılların asır gibi uzadığı çile, ıstırap ve gözyaşının sel olduğu demler… Görev yaptığım Fatsa İmam Hatip Lisesi‘nin müdürü beni odasına çağırdı. Tüm öğretmenlerin …
DevamıAylık Arşiv: Şubat 2024
Erbakan Hocamızı çok sevdik
İçinde bulunduğumuz şartlar ve gençliğimizi geçirdiğimiz zaman dilimi gereği, çocukluktan beri siyasete hep ilgi duydum. Çocukluk yıllarımız rahmetlik Menderes’in iktidarı ve ardından darbeyle yıkılıp katillerin bir başbakan ve iki bakanı idamıyla koca bir hükümeti alaşağı ettiği çok ama çok talihsiz senelerdir. Köyümüzde sadece, akrabamız olan Muhammet amcanın evindeki radyodan babam …
DevamıAy parçası Erbakan hocamız
“Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!” Necip Fazıl Kısakürek Bu bir dertli bakıştı. Bir gayeye, bir davaya baş koymanın resmiydi. Bağrı yanıklığın, adanmışlığın simgesiydi. Işık gibi parlayan yüzüyle, birçok kez öpmekle şerefyap olduğum nurlu elleriyle tam bir ay parçasıydı. Şimdi yaşasaydı da o elleri öpsem, …
DevamıEğitimciler buna dikkat etmeli…
Eğitim dünyanın en ciddi işidir. Özen ve dikkat ister. Eğitimcilerin yaptığı küçük gibi görünen hatalar bazen büyük travmalara ve hayal kırıklıklarına yol açabilir. Bazen öğretmen tecrübeli olduğu halde eğitimin o anki şartlarından dolayı da hata yapabilir. İş yoğunluğu veya baş edilmesi güç sınıfların derslerine girmesi gibi sebeplerle hataya düşebilir. Öğretmen …
DevamıArınmaya ihtiyacımız var…
Tezkiye kavramının kök fiili ve türevleri Kur’an’da 28 defa geçmektedir. Aynı kökten malda temizlenmeyi ve buna bağlı bereketlenmeyi ifade eden zekât kelimesi ise 32 defa kullanılmıştır. Tezkiye sayesinde kişi dünyada insan olma vasfını elde eder ve övgüye layık nitelikler kazanır. Tezkiyenin mutlak anlamda kaynağının Allah Teâlâ olduğuna şu ayet delalet …
DevamıŞerafettin amca kimlere yetişmemiş ki…
Erzurumlu Şerafettin Tübu Amca, 1956’da şeyhi Alvarlı Efe Hazretleri vefat ettikten sonra İstanbul’a taşınır. İstanbul’a taşınmadan önce de zaman zaman İstanbul’a iş amacıyla gelmiştir. Daha önce Gemlik iskelesinin yapımında da çalışan Şerafettin Amca, İstanbul’a geldiğinde de çeşitli inşaatlarda işçilik yapmıştır. 1937 doğumlu olan Şerafettin Amca’nın o günlerden bahsederken; “Beş torba çimentoyu rahat götürüyordum” demesine …
DevamıBerat gecesinde ne yapalım?
Herkesin kabul ettiği bir hakikattir ki mübarek mekanlar olduğu gibi mübarek zaman dilimleri de vardır. Bu lütuf Yüce Rabbimizin sonsuz rahmetinin bir tezahürüdür. Akıllı ve basiretli insanlar bu zamanları fırsat bilip icabını yerine getirmenin tatlı heyecanını yaşarlar. Bu heyecan bahar meltemi gibi imanlı gönülleri ayrı bir iklime götürür. İşte berat …
DevamıBir güzel insan Kadir Kuş…
Tertemiz kalbi, her zaman gülen yüzü, tatlı dili ve samimiyeti ile güzel bir insan… 2012 haziranında yitirdiğimiz Kadir KUŞ hocamdan, ağabeyimden bahsediyorum. Öğretmenliğe karar verdiğimde fikrini almak için telefon açtığım zaman “çok güzel bir fikir, gel bizim okulumuza beraber çalışalım,” diye cesaretlendiren ve bana her zaman destek olan bir insandı …
DevamıSaim Efendi amcanın attar dükkanı…
Ahmet Yüksel Özemre merhumun “Üsküdar’da Bir Attar Dükkânı” adlı kitabının giriş yazısında müellif, gönlüne doğması ile 1994 yılının Ramazan ayında on yedi gün on yedi gece bir odaya kapanarak attar dükkânındaki hatıralarını yazdığını söylüyor. Üç yaşından itibaren tam elli üç sene ehl-i irfan ve ehl-i sanatın muhabbet ve sohbet mekânı …
DevamıÖnden gidenler…
Şubat ayı gelince ülkemizde ve yurtdışında yaşayan kardeşlerimiz “Önden Gidenler” diye programlar yapıyorlar. Biz de zaman zaman o programlara katılırız, önden gidenlere dair bir şeyler anlatırız. Başta Peygamberlerden, sahabelerden bahseder, sonra İslam’a hizmet eden âlim ve dava adamlarının örnek davranışlarını anlatırız. Onların hayatlarından ders almamız gereken o kadar çok şey …
Devamı