Başkasının ayakkabısını arayan adam

Bir gün ilk defa bir Risale-i Nur dersine gelen bir zat, Fırıncı ağabeyin dersini dinledikten sonra çıkarken kalabalıkta ayakkabısının teki kaybolunca onu aramaya başlamış, bu orada olup bitenleri uzaktan gören Fırıncı Ağabey de gelerek onunla beraber kayıp ayakkabıyı aramıştı. Daha sonra o zâta ders hakkındaki izlenimle sorulunca şu cevabı verdi:

“Okunan dersten fazla birşey anlamadım. Ama ders okuyan yaşlı zat ayakkabımın kaybolduğunu uzaktan görünce gelip de onu buluncaya kadar benimle beraber ayakkabımı aradığı zaman anladım ki, burada bir hakikat var.”

Ümit Simsek

Adamcağızı etkileyen, Peygamber ahlâkının günümüze bir yansımasından başka birşey değildi. Resulullahı anlatanlar “O yoksullarla ve dul kadınlarla beraber yürüyüp onların işlerini halletmekten asla yüksünmezdi” (Nesâî, Cum’a: 31; Dârimî, Mukaddime: 13.) diyorlardı.

Kur’ân-ı Kerim de o şefkat timsali Peygambere, “Âyetlerimize iman edenler sana geldiklerinde sen onlara de ki: Size selâm olsun. Rabbiniz kendi üzerine rahmeti yazdı” (En’âm Sûresi, 54) buyuruyor ve onu “mü’minlerin sıkıntıya uğraması kendisine çok ağır gelen, mü’minlere çok düşkün, çok şefkatli ve çok merhametli elçi” (Tevbe Sûresi, 128.) olarak tarif ediyordu. İşte size Kur’ân ve Sünnet’in nasıl öncelendiğine dair canlı bir örnek…

Fırıncı ağabeyin Risale-i Nur ile tanışması da hoş bir medrese sohbeti vesilesiyle gerçekleşmişti. Gençliğinde bir sualine cevap ararken yönlendirildiği bir Nur medresesinde üniversite öğrencileriyle tanıştı. Gençler onu sıcak bir alâka ile karşıladılar ve masa olarak kullandıkları bir portakal sandığı üzerindeki kitaptan okumak ve sohbet etmek suretiyle onun sorularına cevap verdiler. Sohbet bitince “Zaman zaman buraya gelebilir miyim?” diye sordu. Ve o andan son nefesini verdiği âna kadar uzun ve bereketli ömrünün tamamı Risale-i Nur hizmetinde geçti.

Fırıncı Abi’nin küçük işleri yazısını okumak için lütfen buyurunuz.

İman Kahramanı Bediüzzaman yazısını okumak için lütfen buyurunuz.

Bediüzzaman Said Nursi için ne dediler? yazısını okumak için lütfen buyurunuz.

Ümit Şimşek/ İrfanDunyamiz.com

Gönül Dünyamız ↗

Gönül insanlarına dair bam telinize dokunacak yazılar okumak için tıklayın.

İrfan Mektebi ↗

Sevdirici, müjdeleyici üslupla yazılmış hayata dair yazılar okumak için tıklayın.

Şunlara Gözat

İstanbul’da bir mevlid hatırası…

Konya’nın meşhur hafızlarından Hayra Hizmet Vakfı kurucusu merhum Hasan Hüseyin Varol hocamızın hatıralarını rahmete ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.