Çocukların kalbine ekilen tohumlar…

Allah’ın bize bahşettiği en büyük nimet ve en büyük imtihan vesilesi çocuklarımızdır. Rabbime hamdolsun çocuklarımızın sayısı beş iken damadımız ve gelinlerimiz ile beraber sayıları on oldu. Şimdilik dört de torunumuz var.

Ortanca oğlum Ömer ve Gelinim iki yıldır ramazan ayında beni hoşnut eden örnek bir faaliyet yapıyorlar. Mahalledeki 4-8 yaş arası çocukları evinde misafir ederek onlara yer sofrasında iftar yemeği ikram ediyorlar. Evlerinde zorla yemek yedirilen çocukların çorbaya iştahla kaşık sallamaları muhteşem.

Yemekten sonra kız, erkek usulünce saf tutulup cemaat ile akşam namazını kılıyorlar. Sonra seviyelerine uygun eğitici bir filmi projeksiyon ile yansıtıp evde sinema seyrettiriyorlar. Muhabbet ve oyun oynamalardan sonra her biri için özenle paketlenerek hazırlanmış hediyeleri diş kirası olarak ayrılırken çocuklara takdim ediyorlar.

Camide gürültü yapan çocuklar ne de sessiz evde sükunetle namazı kılıyorlar.

Bu örnek çalışma ile çocukların pırıl pırıl kalplerine; oruç, iftar, namaz, cemaat, hediyeleşme ve daha bir çok güzel haslet nakşediliyor. Çocuklara örneklerle bir şeyi öğretmek mermere yazı yazmak gibidir. Kolay kolay silinmez.

Çocuklarımızın kalbine ekilen bu tohumlar çocuklarımızla birlikte büyüyüp kocaman fidanlar olacak ve insanlığa meyveler verecektir. İhlas ve samimiyet ile yapılan her şey oldukça bereketli oluyor.

Dinini dert edinen evlatlar ve gelinler bahşeden Rabbime hamdolsun. Teşekkür ederim yavrucuğum! Tebrikler kızım!

Cemal Yılmaz/ İrfanDunyamiz.com

İyi Haberler ↗

İyiliklere, erdemlere, örnek davranışlara dair beyaz haberler okumak için tıklayınız.

Hatıra Arşivi ↗

Alimler, arifler, hocalar ve önemli şahsiyetlerin hatıralarını okumak için tıklayın.

Şunlara Gözat

Yüz yüze iletişimde on altın kural…

Yüz yüze iletişim; doğrudan, aracısız bir iletişimdir. Bu iletişim iki kişi arasında olabileceği gibi, bir …

Bir yorum

  1. harika hocam Allah CC muvaffak eylesin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.