Esenler Belediyesi’nden örnek yarışma

bedri-gencer-furkan-gencer

Geçtiğimiz günlerde Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü “Nasreddin Hoca’nın Torunları”  konulu örnek ve faydalı bir yarışma düzenledi.

Yarışmaya ilk ve orta okul öğrencilerinin ilgisi büyük oldu. Yarışmanın jüri üyeleri arasında ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bedri Gencer Hocamız ve oğlu Furkan Gencer yer aldı.

Baba oğul birlikte birbirinden eğlenceli fıkraları değerlendirdiler. Baba ve oğlun birlikte yapabileceği müspet bir etkinliğin de örneğini sunmuş oldular.

Ailelerinin veya çevrelerindeki birinin yaşadığı komik bir olayı ya da hayal ettikleri mizahi bir konuyu fıkra formatında yazan öğrenciler, jüri üyelerinin kararını sabırsızlıkla beklediler.

Yaklaşık üç bin kişinin katıldığı yarışmada en güldüren 450 fıkra, “Esenler Fıkraları” adıyla basılacak kitapta yayımlanacak.

“Biraz Gülelim Biraz Düşünelim” sloganıyla düzenlenen yarışmanın finali 29 Nisan Cuma günü, saat 15.00’te, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Dereceye giren fıkraların açıklanacağı bu özel günde en iyi fıkraları yazanlar da ödüllerine kavuşacak. Yarışmanın birincisi bilgisayar, ikinci bisiklet ve üçüncü ise tablet bilgisayar ile ödüllendirilecek.

nasreddin-hoca

Neden Fıkralar Önemlidir?

Biz  de İrfanDunyamiz.com olarak çocuklarımızın, gençlerimizin ilgisini müspet daireye yönlendirebilmek için fıkraların imkanından faydalanan Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünü ve yarışmada emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Fıkralara ilgi çekmek ve fıkralarımızı yeniden gündeme getirmek adına yapılan her türlü çalışmayı anlamlı ve faydalı buluyoruz.

Çünkü bizler fıkraların eğiticiliğine gönülden inanıyoruz

Asırlar boyunca fıkralarımız, irfanımızı ve geleneğimizi en güzel şekilde ifade eden türlerden birisi olmuştur. Bir taraftan eğlendirirken, bir taraftan da güldüren fıkralarımız, tarih boyunca insanımızın hikemi bakışını en güzel bir şekilde yansıtmıştır.

Eğitim veya çocuk terbiyesi denilen olgu sadece tablet veya akıllı tahtalarla sürdürülebilecek bir olgu değildir.

Bu konuda fıkraların gücünden en üst seviyede yararlanabilmeliyiz.

Sosyolog Prof. Dr. Bedri Gencer Hocamız da toplumlar üzerinde fıkraların ciddi tesirleri olduğu ve önemsenmesi gerektiği konusunda bizimle hemfikir. Hocamız bu konuda şöyle diyor: “Son yıllarda yaşadığımız hızlı sosyal çözülmeye rağmen halk bilgeliği direnmeye, Nasreddin Hoca’nın torunları güldürerek hayata anlam vermeye devam ediyor. Toplumumuzda, özellikle genç nesilde meknuz bu potansiyeli ortaya çıkarmada yarışmaların önemli bir işlev gördüğü muhakkaktır.”

İrfanDunyamiz.com

İyi Haberler ↗

İyiliklere, erdemlere, örnek davranışlara dair beyaz haberler okumak için tıklayınız.

Hatıra Arşivi ↗

Alimler, arifler, hocalar ve önemli şahsiyetlerin hatıralarını okumak için tıklayın.

Şunlara Gözat

Mehmet Feyzi Efendi farklı bir zattı…

İmam hatipte okurken yaz tatillerinde İstanbul gibi manevi üstadların bol olduğu bir şehirde birçok güzel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.